ARV Sculling

Recreatieroeien  
Je zoekt een nieuwe uitdaging en wil je gezond ontspannen... dan is roeien de ideale manier! Bij het roeien gebruik je immers alle spieren.

Bij recreatieroeien draait alles rond ontspanning, gezondheid en vooral gezelligheid. Je roeit in een ongedwongen sfeer en bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je in een boot stapt, alleen of samen in een vriendenploeg.

Voor deze categorie worden op de mooiste Belgische en Europese riviertjes en kanalen schitterende roeitochten georganiseerd, waarvan er enkele toch wel een echte uitdaging vormen.


Kan je na het lezen van deze tekst al niet meer wachten om te proeven van het roeien? Neem dan deel aan de initiatielessen op onze club op zondag om 9u30. Deze lessenreeksen bestaan uit 4 lessen waarin je kan kennismaken met het roeien. Let op, er zijn slechts een aantal instapdata per jaar. Hou zeker de aankondigingen in het oog op onze startpagina voor info over onze lessenreeksen, of stuur een mailtje voor meer info naar initiatie@sculling.be of bel naar 03 230 21 40 (secretariaat).

Meer informatie voor nieuwe leden vind je ook onder 'lid worden'.Wedstrijdroeien  

Je bent op zoek naar meer uitdaging en je hebt meer tijd om te trainen... Je traint minimum 4 keer per week, je houdt je aan de vaste trainingsafspraken en je kan in een ploeg meedraaien. Dan kan je samen met je ploeggenoten aan wedstrijden deelnemen in clubverband. Onze roeiclub biedt je daarbij topmateriaal om in te roeien en je wordt begeleid door ervaren roeicoaches, die je helpen je doelen te bereiken. Daarnaast ontwikkel je onvergetelijke vriendschappen en kan je genieten van de gezellige ambiance van het clubroeien. Voor alle niveaus en leeftijden bestaan er in België en Europa verschillende regattas. Het wedstrijdseizoen in België start elk jaar in februari met enkele lange afstandswedstrijden en eindigt in september met als afsluiten het Belgische Kampioenschap lange boottypes.Voor wie nog verder wil gaan dan wedstrijden op Belgisch clubniveau, ligt de ultieme uitdaging te wachten. Je wilt trainen tot het uiterste en je meten met de besten ter wereld. Wanneer je roeit op een hoger niveau en voldoet aan bepaalde selectiecriteria, kan je geselecteerd worden voor het nationale roeiteam van België. Dan volg je een volledig uitgestippeld trainingsprogramma en heb je de kans om te roeien op topniveau. Dat kost je uiteraard bloed, zweet en tranen, maar de overwinning maak het des te mooier. De zelfdiscipline, de regelmaat en het concentratievermogen die je opbouwt met het wedstrijdroeien, zijn kwaliteiten die je ook buiten het roeien een onschatbare kracht bezorgen.


Privacy Verklaring
Smits IT Services