Hoogtestage Nendaz 2011

Zaterdag vertrokken we vroeg in de ochtend naar het verre Zwitserland. Voor 3 dagen puur afzien, onze conditie bij te werken en het groepsgevoel nog sterker te maken. We fietsen naar de toppen van de bergen en lopen de longen uit ons lijf.

DAG 1: zondag 30/10/11
Deze ochtend hebben we onze eerste trainingssessies afgelegd.  ’s Morgens zijn de jongens de berg op gevlogen, naar de top op 2200 meter. De meisjes hebben met een strak tempo de Bisse du Milieu en de Bisse Vieux gedomineerd.

In de middag hebben we ons energiepeil weer op punt gezet zodat we een 2de keer konden tonen wat we waard zijn. De rollen werden omgedraaid. De meisjes raceten de berg op en gingen zonder angst door donkere grotten en waagden zich aan de afdaling. De jongens gingen in groep een toertje lopen naar Planchouet en terug. Uiteraard, ook in een strak tempo.  

Op het einde van dag 1 heeft iedereen goed afgezien, maar vooral ook genoten van de berglucht en de verschillende uitdagingen. Nu goed op krachten komen om morgen nog eens het beste van onszelf te geven!

DAG 2: maandag 31/10/11
Vandaag stond de Run&Bike op het programma.  Jongens en meisjes legden nu samen een training af. Verschillende teams van 2 personen beklommen als 1 team de berg. Afwisselend 1 op de fiets, de ander al lopend. 900 meter stijgen. Een totale afstand van 22 kilometer.

Op de top hebben we ons middagmaal naar binnen gewerkt,  met een prachtig uitzicht over het dal. Met in de verte de besneeuwde toppen van verschillende bergen.

Wanneer onze batterijen weer volledig waren opgeladen en we voldoende vitamine D hadden opgedaan, waren we klaar om ons aan de gevaarlijke afdaling met sneeuw en ijs te wagen. Iedereen heeft zijn grenzen verlegd. Samen gevochten en elkaar gebruikt als steun. Echt teamwork!

Op het einde van de dag doen we nog een klein quizje. Om dan vroeg in ons bedje te kruipen om morgen nog een laatste keer volop te genieten van de gezonde berglucht.

Dag 3: dinsdag 1/11/11
Vandaag was een drukke dag! Eerst een lichte training, gevolgd door de prestigieuze 10-kamp. 10 verschillende oefeningen zoals verspringen, ergometer, nagelkloppen, pompen, fietsbehendigheid. Veel plezier en veel afzien. Maar dankzij de teamgeest werden er topprestaties geleverd.

De top 3 van de jongens:

De top 3 van de meisjes:

  1. Jens

  1. Laura

  1. Lenn

  1. Elena

  1. Lode

  1. Leen

Vervolgens hebben we de schaatspiste van Nendaz onveilig gemaakt. Dolle pret en hier en daar een pijnlijke val. Maar een glimlach en een helpende hand, en de pijn is snel verdwenen.

Een perfecte afsluiter van 3 dagen training, sfeer, plezier en pure teamgeest. We waren hier aangekomen als groep, we vertrekken morgenvroeg als team.

Nendaz 2011 was een echt succesverhaal. Maar niet mogelijk zonder de hulp van Anne & Frank, voor het gebruik van de faciliteiten, het aanvullen van onze energie, hulp tijdens de training, en nog ontelbare andere zaken. Ook de andere begeleiders en helpende koks maakten van deze stage een ervaring om nooit meer te vergeten.

 

Alvast enkele sfeerfoto's:

Auteur: Arno L.

 

Privacy Verklaring
Smits IT Services